maanantai 19. maaliskuuta 2012

Tosi hyvää punajuurilaatikkoa




Tosi hyvää punajuurilaatikkoa


sain reseptin Aili- mummolta täältä

 Muistoja Novgorodista


Teen punajuurilaatikon keitetyistä punajuurista, 
jotka raastan hienoksi. Ruskistan jauhelihaa,
 ja maustan sen suolalla ja jauhelihamausteella;
 laitan ensin kerroksen raastettua punajuurta uunivuokaan,
 sitten ohraryynejä muutaman desilitran kerrokseen
 ja päälle jauhelihakerroksen.

 Ja taas sama alusta, jos vuokaa sopii.
 Teen lihaliemen kuutioista, ja kaadan sen
 vuokaan liemeksi. Vuuan päälle laitan
 kerroksen korppujauhoja (kuivumisen estämiseksi). 
Ja vielä voinokareita ripottelen
 sinne tänne antamaan makua. 

Ja sitten vain uuniin paistumaan 200 asteen 
lämpöön vähintään tunniksi tai puoleksitoista (ne ohraryynit).
Eikä sitten muuta kuin syömään;D

Laatikon voi tehdä pakastevuokiin, ja myös pakastaa.


Kiitos Aili-mummolle! ♥ 

Laitoin kilon punajuuria (aika pieniä)

ja 600g jauhelihaa
 maustin vähän maustepippurilla

6 kommenttia:

  1. Moi Herne!

    Näin ne reseptit leviää;DD
    Mukavaa että laatikkosi onnistui, ja pidit siitä;)

    Oikein hyvää ja keväistä viikon alkua, Herne.<3

    VastaaPoista
  2. Tuota minunkin pitää kokeilla.
    Kellarissa onkin vielä punajuuria.
    Kiitos reseptistä.

    VastaaPoista
  3. Mummeli
    Aili-mummo
    Sylvi

    Näin ne reseptit leviää,
    varsinkin maukkaat
    ruokareseptit.
    Kannattaa kokeilla!

    Kevätmieltä Teille ♥

    VastaaPoista
  4. Nämä perusraaka-aineista valmistettavat jutut ovat aarteita :)

    VastaaPoista
  5. mm

    Näin on!
    Aili-mummo
    mainitsi tuosta
    punajuurilaatikosta,
    ja heti kiinnostuin,
    ja sain reseptin!
    Valmistin, ja söimme.
    Hyvää se oli!☺

    VastaaPoista